Csatlakozás a HÁLÓZAT-hoz

 

A taggá válás folyamata:

 

- Az Önkéntes Központ Hálózat hálózati tagságot az Önkéntes Központ Alapítványhoz benyújtott jelentkezési lapon lehet kezdeményezni. A jelentkezési lapot az Önkéntes Központ Alapítványtól lehet kérni és oda kell eljuttatni, az alábbi posta vagy e-mail címre. (Önkéntes Központ Alapítvány, 1022 Budapest, Marczibányi tér 3., Email: ftoth.andras(kukac)onkentes.hu)

 

- A bejelentkező szervezet jelentkezését a Hálózat koordinátora az ktuális hálózati találkozó alkalmával a tagok elé terjeszti.  

 

- A jelentkezést követően a Hálózat koordinációját ellátó ÖKA programvezetője lehetőség szerint meglátogatja a felvételét kérő szervezetet. A látogatás során megvizsgálja, hogy a szervezet a hálózati tagság feltételeit teljesíti-e. Ezek alapján javaslatot tesz a Hálózat tagjai számára.

 

- A felvételt kezdeményező szervezet, legalább másik két tagszervezet ajánlását kell eljuttassa a hálózati koordinátornak.

 

- Az új tag felvételéről a tagok közösen, minősített többséggel (2/3-os) döntenek a taggá válás feltételeinek való megfelelés, a minőségirányítási rendszer kritériumrendszerét és az ÖKA koordinátor helyszíni szemléje során tapasztaltakat figyelembe véve. 

 

- Az ÖKA koordinátor a hálózati találkozón megszületett döntést követő legkésőbb 20 munkanapon belül értesíti a jelentkező szervezetet a döntésről.

 

- Amennyiben taggá választotta a Hálózat a jelentkezőt a tagságot létesíteni kívánó elfogadja az Önkéntes Központ Hálózat Taggá válásának Feltételeiben és a Hálózati Együttműködési Megállapodásban rögzítetteket, betartja a tevékenységekre vonatkozó szabályokat.  

 

- Fenti feltételek együttes teljesülése esetén a jelentkező szervezet az Önkéntes Központ Hálózatba tagságot szerez, tagként regisztrálásra kerül a Hálózati Együttműködési Megállapodásba és a www.onkentescentrumok.hu honlapon.

 

- A Hálózati tagság megszűnik a tag kilépésével, vagy kizárásával, mely után nem használhatja a hálózat védjegyeként alkalmazott hálózati logot, továbbá nem vehet részt a további hálózati együttműködésben (hálózati találkozó, levelezési lista, honlap, adatbázis).