A Solar Decathlon Europe 2019 http://sde2019.hu/rolunk/mi_a_solar_decathlon.html nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát az ÉMI Nonprofit Kft. nyerte el , így a kelet-közép-európai régióban első alkalommal Magyarországon kerülhet megrendezésre ez az esemény. A Solar Decathlon, mint a világ első számú egyetemi építészeti versenye 2002-ben indult, azóta pedig már 15 alkalommal került megszervezésre világszerte. Az esemény színvonalas és gördülékeny lebonyolítása érdekében, a verseny korábbi hagyományait követve önkéntesek bevonására kerül sor, többek között olyan feladatkörök ellátására, mint a látogatók fogadása, idegenvezetés a mintaházparkban, valamint a versenyházak bemutatása. Olyan lelkes, angolul jól beszélő, a környezeti felelősségvállalás iránt elkötelezett önkénteseket várnak, akik a verseny kezdetétől (július 12.) a meghosszabbított kiállítás végéig (szeptember 29.) segítenék a rendezvény sikeres lebonyolítását.

További információ, jelentkezés (2019.június 16-ig): sde19onkentes@emi.hu

 

 

A Solar Decathlon Europe 2019 eseményén való részvétel kiváló lehetőséget nyújt az önkéntesek számárara, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsenek, erősítsék nyelvtudásukat, valamint tapasztalatot szerezzenek nagy létszámú rendezvény szervezésében. Önkénteseink áldozatos munkáját a Támogatóink felajánlásait is tartalmazó juttatási csomaggal kívánjuk honorálni.

 

A rendezvény fő célkitűzése, hogy mind a társadalom, mind az ipari szektor figyelmét felhívja a zöldtechnológiák alkalmazásának fontosságára, időszerűségére és hozadékaira, így elősegítve azok gyorsabb elterjedését az egyetemi csapatok által megtervezett és megépített környezetbarát mintaotthonokon keresztül.

 

A 2019. július 13-27. között Szentendrén megrendezésre kerülő versenyen 11 csapat vesz részt, 4 kontinens 9 országának 29 felsőoktatási intézményét képviselve. A versenyen és az azt követő, a csapatok mintaház projektjeit bemutató két hónapos meghosszabbított kiállításon százezernél is több szakmai és lakossági látogatóra, valamint kiemelt sajtóérdeklődésre számítunk. Ez a 11 hét kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők felfedezzék az alkalmazott innovatív, energiahatékony, környezetbarát és jobb élhetőséget támogató műszaki megoldásokat.

 

A verseny februári felkészülő eseményéről készült kisfilm elérhető az alábbi linken:

https://youtu.be/yO_jDkehXRw

 

Mellékelve az önkéntestoborzó plakát.

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Hírek

A kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami - önkormányzati fenntartású intézményekig, egyre többen ismerik fel, az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatását. Mindezek mellett évről-évre nő azon vállalatok száma, melyek fizikai munka vagy szaktudás átadással vállalati önkéntes programokat valósítanak meg. A nem mindennapi erőfeszítések elismerésére az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA)  2019. évben is meghirdeti az „Önkéntességért Díj” pályázatot. Kiemelten fontosnak érezzük, hogy sokak számára vonzóvá tegyük az önkéntes tevékenységet és a nyertesek bemutatásán keresztül az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsuk el. Az 5 kategóriában meghirdetésre kerülő díjakra augusztus 29-től lehet pályázni. Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség terén 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek, intézmények és vállalatok pályázatait várja.

 

2018. december 05-én az Önkéntesség Nemzetközi Napján immáron a Jubileumi 10. alkalommal kerültek átadásra az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjak. A jubileumi esemény helyszínén, a Hatszín Teátrumban különböző kategóriákban az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait és önkénteseit díjazták.

 

 

 

Mesterséges intelligencia, big data, felhőmegoldások – a fejlett technológia számos területen teheti hatékonyabbá egy karitatív szervezet munkáját. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és a Morgan Stanley budapesti technológiai központjának szakemberei által indított program célja éppen az, hogy segítsen a civil, önkéntes szervezeteknek továbblépni a digitális evolúcióban. 

 

 

 

Önkéntes Centrumok külső hivatkozásai