Idén 10. alkalommal szervezik meg a "72 óra kompromisszum nélkül" önkéntes akciót. A mindig október második hétvégéjére kitűzött program keretében országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat; például intézmények, játszóterek felújításában, erdőtakarításban, szociális segítségnyújtásban, kulturális műsorok szervezésében vesznek részt. Az idei kerek évfordulót a szervezők rövidfilm pályázat kiírásával is ünneplik. Nevezni 3-5 perces animációs, dokumentum- vagy kisjátékfilmmel lehet, amely bemutatja, hogy mit jelent a film készítője számára az önkéntesség, a  “Több vagy, ha adsz” szlogen. A pályázati kiírás itt érhető el.

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Hírek

2018. december 05-én az Önkéntesség Nemzetközi Napján immáron a Jubileumi 10. alkalommal kerültek átadásra az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjak. A jubileumi esemény helyszínén, a Hatszín Teátrumban különböző kategóriákban az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait és önkénteseit díjazták.

 

 

 

Mesterséges intelligencia, big data, felhőmegoldások – a fejlett technológia számos területen teheti hatékonyabbá egy karitatív szervezet munkáját. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és a Morgan Stanley budapesti technológiai központjának szakemberei által indított program célja éppen az, hogy segítsen a civil, önkéntes szervezeteknek továbblépni a digitális evolúcióban. 

 

 

 

Iskolai Közösségi Szolgálatos Diákokat illetve önkénteseket keres Rehab Force Nonprofit Kft. a Hegyvidéki Karácsonyi Vásárba (XII. kerület Böszörményi út 23-25) délutánonként és/vagy hétvégékre illetve a pékségükbe (11. kerület Kérő u. 3/b)
Feladatok: Bake My Day Pékség termékeinek árusítása.
A 11. kerületi kézműves pékségben megváltozott munkaképességű emberek készítik a termékeket. 
 

Önkéntes Centrumok külső hivatkozásai