Parádfürdőn jártak a Silicon Labs önkéntesei

A Kaland-Vár Egyesület parádfürdői Gyermektáborában jártak a Silicon Labs cég önkéntesei. A 48 munkatárs 6 csapatban dolgozott és a legkülönfélébb területeken segítették a tábor megszépülését. 

" width="1" height="1">

Gyönyörű, napos idő fogadta a Mátrában a Silabs céget, akiknek egyik legnagyobb vállalása ezen az önkéntes napon szakmájukba vágó volt: felújították a tábor két közösségi helyiségének elektromos hálózatát, ahová új, energiatakarékos, nagyobb fényt biztosító lámpatesteket is felszereltek. 

A nap folyamán az ebédlő új lábazatot - parkettaborítást - kapott, az ún. foglalkoztató helyiségbe pedig új, hatalmas tárolószekrényeket szereltek össze. Ugyanide került fel egy mágnesfestékkel lefestett nagy tábla is, mely a régi tálalóablakot takarja el, illetve egy nagy méretű képernyő is.

Egy másik csapat négy új kanadai padot szerelt össze az udvaron, melyek léceire először több réteg lazúr került, majd száradás után a leírásnak megfelelően csavarozták össze a darabokat.

Nagy kitartással és elszántsággal dolgoztak azok az önkéntesek, akik a tábor utcafronti kerítését újították fel. A kis fadarabokból álló kerítéselemeket csak csiszolás után lehetett festeni, ez nagyon aprólékos munka volt.

Megújult a tábor tűzrakóhelye is: oszlopzsalukkal megerősítve öntötték ki betonból az új szalonnasütőt és bográcsozót.

A csapat új székeket is hozott a tábor foglalkoztató helyiségébe, 15 darabot szereltek össze és lakkoztak le a nap folyamán.

A nehéz, de a tábor és a gyerekek számára hatalmas segítséget nyújtó önkéntes napot bográcsban főtt paprikáskrumplival zárta a csapat.

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Hírek

BEESE - ERASMUS + projektindító találkozó, Madrid

2018. október elején Madridban került megrendezésre a "Boosting Employability and Empowering Social Engagement through Pro Bono" (BEESE) című ERASMUS + projekt (szerződésszám: 2018-1-HU1-KA203-047732) projektindító találkozója, melyre 5 különböző országból (Bulgária, Franciaország, Magyarország, Portugália és Spanyolország) érkeztek pro bono közvetítő szervezetek, egyetemek és hallgatói tanácsadói egyesületek képviselői. A felsőoktatási Erasmus + Startégiai partnerségek kiíráson elnyert támogatásnak köszönhetően, az önkéntesség (különösen a diákok önkéntes programjainak) tervezése és működtetése kapcsán komoly tapasztalatokkal rendelkező partnerek fogtak össze a BEESE projekt megvalósítása érdekében.

 

Az idei év első félévében sem tétlenkedtek a cégek, ha önkéntességről van szó. Az vállalati önkklntes programokszempontjából szezonnak számító február és június között 25 vállalati önkéntes programon 18 cég munkatársai 1009 fővel vettek részt. A cégek között köszönhtettünk új partnereket a Nexperia, a Food Base Kft., a Nissan és a Telenor munkatársait. És 10 év után az utolsó porgramokat szerveztük a Vodafone-nak pontosan a Vodafone Shared Service Budapest munkatársainak. Szavak helyett beszéljenek a képek a programokról amiken az eddig felsoroltakon kívül az alábbi cégek munkatársai vettek részt:  Coca-Cola HBC Magyarország,  E.On Hungária,  Aegon Biztosító,  MSD, L'Oreal, Antenna Hungária Zrt.,  Eaton, Cloudera, KPMG, Flow PR, Citibank, Sanofi-Aventis Zrt., MOL Nyrt.

A Jövőbarát Egyesület (korábban Alapítvány) keres hosszútávra önkénteseket péntek és szombati, Éjféli Sport nevű ifjúsági programjára.

III. kerületi klubhelyiségünkbe péntek és szombat este 7 órától, kb. éjfélig keressük azokat az önkénteskedni vágyókat, akik szeretik a sportot, játékot, otthonosan mozognak a fiatalok körében.

Amit hozz magaddal: a rugalmasságod, nyitottságod, toleranciád, és persze a jó kedved!

Önkéntes Centrumok külső hivatkozásai