Roche önkéntes program a Kispesti Eötvös Iskolában

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg! 

 

A Roche cég önkéntes programja ezen a napon nem csak karitatív, hanem kreatív is volt. Az eső alaposan átrendezte a mai programot, de a gyógyszeripari cég 25 munkatársa nagyon rugalmasan kezelte a helyzetet. A segítő szándéknak nem jelenthetett akadályt az időjárás.

A munkatársak rengeteget segítettek, hogy pár nappal később a gyerekek egy szebb iskolában kezdhessék a tanévet. Az udvarra vezető fém kaput, melyet a tanulók és pedagógusok minden nap rendszeresen használnak, felújították, drótkefés tisztítás után festették világosbarna színűre.

A csapat egy része az osztálytermekben dolgozott, az eléggé elhasznált táblákat újították fel, hatalmas felületeket festettek át táblafestékkel több rétegben. Néhány kopott polc és szekrény is megújult, vidám színes lazúrral festették le őket az önkéntesek. Az első emeletet díszítő beton virágtartókat és az ezeket összekötő fémrácsot egy másik csapat újította fel, az aprólékos munkát igénylő feladat egész napra lekötötte a munkatársakat.

A gyerekeknek új sportlehetőséget is teremtettek az önkéntesek: a tornaterem bejáratához precíz szerkesztés után padlófestéssel került fel egy kicsinyített futsal pálya.

Amikor a nap végre kisütött délután, az udvari pingpong asztalok kerültek sorra, a szürke betont színes felület váltotta a gyerekek remélhetőleg nagy örömére.