Újabb Roche program, ezúttal szép időben, Kőbányán

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg! 

 

Az előző napi esős programmal szemben a Roche cég mai csapatát szerencsére segítette az időjárás. A 30 munkavállaló a kőbányai Fekete István Általános Iskolába érkezett, hogy a két nappal később kezdődő tanévet már egy színesebb, felújított iskolaudvar birtokában kezdhessék meg a diákok.

A hatalmas udvarra ráfért már a felújítás, rengeteg szürke és kopott felület várta az önkénteseket. Az egyik legnehezebb feladat a fák körüli betonkockák letisztítása volt; viszont a nehéz drótkefézés után csodálatos színekkel festették le az ülőfelületeket, ami teljesen új külsőt varázsolt az udvarnak.

Megújultak a játékok is, a csiszolás után a mászóka, a libikókák és a focikapuk is végre színesek lettek.

A legtürelmesebb Roche csapat valószínűleg a focipályát lezáró kerítést felújító önkéntesek voltak. Nem csak a drót csiszolása és letisztítása, hanem a festése is nagyon aprólékos feladat volt.

Rengeteg fafelület is várta a megújulást, a pálya melletti régi, kopott fabútorok piros, zöld és türkiz színű lazúrt kaptak.

A mai napra kerti munka is jutott. Az épület bejárati oldalán lévő kiskertet és magaságyásokat kellett kigyomlálni, amiknek a kerítését, illetve a keretét aztán vidám színekre festették az önkéntesek. Két új lépcsős virágláda is készült, amibe a termőfölddel együtt virágokat is kapott az iskola.