A Solar Decathlon Europe 2019 http://sde2019.hu/rolunk/mi_a_solar_decathlon.html nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát az ÉMI Nonprofit Kft. nyerte el , így a kelet-közép-európai régióban első alkalommal Magyarországon kerülhet megrendezésre ez az esemény. A Solar Decathlon, mint a világ első számú egyetemi építészeti versenye 2002-ben indult, azóta pedig már 15 alkalommal került megszervezésre világszerte. Az esemény színvonalas és gördülékeny lebonyolítása érdekében, a verseny korábbi hagyományait követve önkéntesek bevonására kerül sor, többek között olyan feladatkörök ellátására, mint a látogatók fogadása, idegenvezetés a mintaházparkban, valamint a versenyházak bemutatása. Olyan lelkes, angolul jól beszélő, a környezeti felelősségvállalás iránt elkötelezett önkénteseket várnak, akik a verseny kezdetétől (július 12.) a meghosszabbított kiállítás végéig (szeptember 29.) segítenék a rendezvény sikeres lebonyolítását.

További információ, jelentkezés (2019.június 16-ig): sde19onkentes@emi.hu

 

 

A Solar Decathlon Europe 2019 eseményén való részvétel kiváló lehetőséget nyújt az önkéntesek számárara, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsenek, erősítsék nyelvtudásukat, valamint tapasztalatot szerezzenek nagy létszámú rendezvény szervezésében. Önkénteseink áldozatos munkáját a Támogatóink felajánlásait is tartalmazó juttatási csomaggal kívánjuk honorálni.

 

A rendezvény fő célkitűzése, hogy mind a társadalom, mind az ipari szektor figyelmét felhívja a zöldtechnológiák alkalmazásának fontosságára, időszerűségére és hozadékaira, így elősegítve azok gyorsabb elterjedését az egyetemi csapatok által megtervezett és megépített környezetbarát mintaotthonokon keresztül.

 

A 2019. július 13-27. között Szentendrén megrendezésre kerülő versenyen 11 csapat vesz részt, 4 kontinens 9 országának 29 felsőoktatási intézményét képviselve. A versenyen és az azt követő, a csapatok mintaház projektjeit bemutató két hónapos meghosszabbított kiállításon százezernél is több szakmai és lakossági látogatóra, valamint kiemelt sajtóérdeklődésre számítunk. Ez a 11 hét kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők felfedezzék az alkalmazott innovatív, energiahatékony, környezetbarát és jobb élhetőséget támogató műszaki megoldásokat.

 

A verseny februári felkészülő eseményéről készült kisfilm elérhető az alábbi linken:

https://youtu.be/yO_jDkehXRw

 

Mellékelve az önkéntestoborzó plakát.

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Hírek

A szociális szektor kapacitásfejlesztésének lehetőségei az önkéntesség által c. konferencia záródokumentuma taglalja a kihívásokat valamint azon lehetőségeket, melyek az önkéntesek bevonása hozhat egy szociális intézmény részére. Az Önkéntes Központ Alapítvány 17 éves hazai önkéntességfejlesztő tapasztalatára támaszkodva szervezte meg 2019 májusában az „Európai szociális szektor kapacitásfejlesztésének lehetőségei önkéntesség által” című nemzetközi konferenciát a SoVol rövidítésű[1], az Európai Unió Erasmus+ Programja által támogatott projekt keretében. A rendezvény célja olyan inspiráló kapcsolódási és tanulási lehetőség létrehozása volt, amely elősegíti a szociális szektor fejlesztési lehetőségeinek feltérképezését.

A konferencián résztvevő szakemberek ötleteit, javaslatait és meglátásait az alábbiakban összegeztük:

2018. december 05-én az Önkéntesség Nemzetközi Napján immáron a Jubileumi 10. alkalommal kerültek átadásra az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjak. A jubileumi esemény helyszínén, a Hatszín Teátrumban különböző kategóriákban az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait és önkénteseit díjazták.

 

 

 

Mesterséges intelligencia, big data, felhőmegoldások – a fejlett technológia számos területen teheti hatékonyabbá egy karitatív szervezet munkáját. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és a Morgan Stanley budapesti technológiai központjának szakemberei által indított program célja éppen az, hogy segítsen a civil, önkéntes szervezeteknek továbblépni a digitális evolúcióban. 

 

 

 

Önkéntes Centrumok külső hivatkozásai