Nemzetközi Sanofi csapat készített karácsonyi és mikulás ajándékokat hátrányos helyzetű gyerekeknek

szerda, 2022, november 30

A Sanofi által a nemzetközi vezetői számára szervezett budapesti programjának egy részét képezte, az az önkéntes tevékenység, mely során a világ minden tájáról érkezett csapat tagjai egy 3 órás időtartamban önkéntes tevékenységként az egyik budapesti egységes gyógypedagógiai és módszertani intézményben tanuló 110 gyerekenk készítettek mikulás csomagokat és karácsonyi ajándékot. A kis dobozok olyan apróságokat tartalmaztaka, amiből a gyerekek saját kezükkel készítethették el a különböző kis ajándékokat ezzel is fejlesztve a finom motoritikus készségeiket.  

Köszönjük a vidám és lelkes csapat munkáját, a gyerekek nagy örömmel fogadták az ajándékokat! :) 

Bosch csapat a kőbányai Fekete István iskolában

péntek, 2022, november 18

Egy újabb Bosch csapattal egy újabb ezúttal a Bosch egyik otthonának tekinthető Kőbányán dolgozott egy 21 fős csapat.  A program során több problémával is meg keleltt küzdenünk :) Mivel az egyik helyiségben leégett az elektromos vezeték, ezért nem tudtuk használni a szerszámaink egy részét, hiszen kisebb lett az elektromos kapacitása az iskolának. Aztán egyszer csak furcsa szagok kezdtek terjengeni, aminek mint kiderül egy kilyukadt csatorna cső volt az oka. De szerencsére a csapat hősiesen vett minden akadályt és a nehezített körülmények ellenére is sikerült elkészíteni a raklap ülőkéket és lefesteni a htásó lépcsőház korlátját is, így már mindkét lépcsőházi korlát ugyanolyan szép és nyoma sincs a kopottságnak. A tornapadok színesre festése ezúttal elmaradt, mivel egy pontos megérkeztek a villanyszerelők és lekapcsolták az áramot. 

Kissé nehezített körülmények közt, de csodás munkát végzett a csapat, köszönjük szépen ! 

Bosch csapatépítés a Szigeti suliban

csütörtök, 2022, november 10

Egy kisebb 17 fős Bosch csapat varázsolt ülőkéket az újpesti Szigeti suli tanulóinak. Az újrahasznosítás jegyében készültek raklap ülőkék és autógumi puffok valamint megszépültek azok a tornapadok, melyekre a gyerekek ülhetnek a folyosókon. A vidám kis csapat nagyon hatékonyan dolgozott, így a tervezetnél több padot sikerült lefesteni a raklap ülőkék és autógumi puffok mellett :) 

Dreher munkatársak a Bercsényi ASZC-ben segítettek

kedd, 2022, november 8

A Dreher Sörgyárak mukatársai a gyárhoz közeli Bercsényi technikumban végezték első közös csapatépítő vállalati önkéntes programjukat. A programon a vállalat teljes vezetése is részt vett. A körülmények nem voltak túl ideálissak, hiszen az épület azon részében, ahol a magaságyások készültek bizony még a 18 fokot sem érte el a hőmérséklet, így igen nehezen száradtak a deszkák a lazúrozás után. Az emeleten csodaszép dekorációk készültek melyek alapja ismét Sajó Bori munkája volt. Az egyik falra egy büszkeségink falat varázsoltunk mely mágnes festékkel lett festve, így az ágakra "felragadnak" majd az iskola azon tanulóinak fotói, oklevelei akikre büszkék lehetnek teljesítméynük révén. A másik falra meg egy igazi fiatalos minta került, ahol mindenki angyalnak érezheti magát egy fotó segítségével. 

Reméljük mind a magaságyásokban, mind a faldekorban örömüket lelik diákok, pedagógusok egyaránt. :)

 

A Dreher csapattal pedig jövőre találkozunk! 

Silabs önkéntes program a Csíkihegyek Iskolában

péntek, 2022, október 28

A Silicon Labs 9 önkéntese – a gyerekek szavaival élve – csodát tett a XI. kerületi Csíkihegyek általános iskolában. A lakótelepi iskola belső terei régen láttak felújítást, így volt miből válogatni a feladatok közül. A két épületrészt összekötő folyosó az önkéntesek egész napos kemény munkája által színes összekötő híddá változott, amin az alsósok nagy ámulattal vonultak végig délután.