Bureau Veritas munkatársai színesebbé varázsolták a Kozmutza Egymi torna öltözőit

péntek, 2020, február 21

Annak a cégnek a munkatársai, amely 1828 óta vezető szerepet töltü be a világon az inspekciók, megfelelőség- ellenőrzés és tanúsítási szolgáltatások terén egy napra hátrahagyta az iroda világát és kesztyűt húzott, festéket ragadott, azért, hogy a  22. kerületi Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben tanuló diákoknak színesebbé tegyék azon terek egy részét, melyben napjaikat töltik. Így lettek a tornaöltözőkben a 30 éves öltözői padokból vidám megújult padok lettek szomorú, ám de könnyen piszkolódó aula oszlopok pedig színes és mosható ruhát kaptak.  A többit elmesélik a fotók.

Újabb Egis programok Kőbányán

szombat, 2019, december 7

Az EGIS munkatársai ismét jótékony célra használták a szombati munkanapot. A két kőbányai "örökbefogadott" iskola felújítását folytatták.

A Keresztúry Dezső Általános iskolában újabb színes ülőkék készültek raklapokból, folytatodótt a beépített szekrények felújítása és sikerült színessé varázsolni a régóta erre váró tornapadok és teanulói székek egy részét.

A Fekete István Általános iskolában kifestésre került a tornaterem előtti zsibongó, megújult a bejárat előtti aula az oszlopok és a pihenő padok is új ruhát öltöttek. 

Cloudera CSR Day a Gyurkovics Egymiben és az Élelmiszerbankban

péntek, 2019, október 4

A Cloudera globálisan október 4-én tartja az önkéntes napját. A magyarországi vállalat dolgozói két különböző önkéntes programra jeletkezhettek. Az egyik helyszín a Budapest 17. kerületi gyurkovics Tibor Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény a másik pedig szintén a 17. kerületben található Magyar Élelmiszerbank. Míg az előbbi helyszín egy csodálatos mesevilágba varázsolta a cég önkénteseit és az ott tanuló gyerekeket, addig az élemiszerbankban a valóságban főztek 200 adag ételt az önkéntesek, rászoruló átmeneti otthonokban élő családoknak. 

Az iskolába varázsolt mesevilágban sok-sok fealdatot közösen kellett megoldania felnőttnek-gyereknek, ahhoz a mese főhőse Palkó visszakapja kiscsikóját a gonosztól. A gyöngyfűzés, agyagozás, sorversenyek, bringóhintózás és őszi asztali dísz készítés után szabad játék volt az udvaron amit mindenki nagyon élvezett és kellemesen elfáradt.  

Mire előkerült Palkó kiscsikója az iskolában az Élelmiszerbankban sürgölődő önkéntesek is elkészültek az ínycsiklandó zöldésges-parikás krumplival és kókuszgolyókkal. Mielőtt elszállításra került volna a Családok Átmeneti Otthonaiba az önkéntes kukták és szakácsok még letesztelték, hogy megfelelő minőségű ételek állítottak -e össze. :) 

KPMG-s önkéntesek jártak a Vácrátóti Botanikuskertben

péntek, 2019, szeptember 27

Egy szép őszi napon már a jövő tavaszon dolgoztak a KPMG önkéntesei mikor elültettek  több száz tulipánhagymát a vácrátóti botanikuskertben. Természetesen, ha már ott jártak akkor felújították a Pálmaház rozsdás bejáratát is valamint gyomláltak, kertészkedtek. Kezük munkája nyomán tavasszal ismét nyönyörködhetünk a pompás tulipánokban a kertben. A nap végére mindenki kellően elfáradt, de izgalommal várják a tavaszi tulipánvirágzás időszakát amikor végre láthatják majd munkájuk eredményét ők is és a kertbe látogatók is.

Ez nem csak mese-a Libri önkéntesei a Bólyai suliban jártak

szerda, 2019, szeptember 25

Aggodalmaink ellenére az időjárás nem űzőtt tréfát a Libri önkénteseivel és egy csodás napsütéses napon tudták a kispesti Bólyai iskolai udvarát megszépíteni. Az önkéntesek kezei nyomán új színben pompáznak az udvari kijáratok régi barna fém ajtajai, megszépült az iskola bejárata, készültek új kanadai padok, a betonra játékok és az ágyások hiányzó kereteinek lécei is kecserélésre kerültek.  A csapat nagyon lelkesen dolgott, az önkéntesek nem sajnálták sem az időt sem az energiát. A gyerekek boldogan nézték a szépülő iskolájukat. Volt aki egy kedves rajzzal köszönte meg a felújítást és volt aki szavakkal. Ez nem csak mese - ez a valóság, ha nem hiszi járjon utána