Colás munkatársak az Elek-Ágh állatmenhelyen önkénteskedtek

péntek, 2022, július 22

A Coca-Cola HBC Magyarország több, mint 10 éve szervez önkéntes programokat cég szinten és motiválja a kisebb céges szervezeti egységeket, hogy a csapatépítéseik során önkéntes tevékenységet végezzenek. így ujabb kisebb csapatnak szervezhettünk önkéntes programot ezúttal az Elek-Ágh állatmenhelyen. A kis csapat a forró napon kerítést és dekorációt festett a kennelek közé. 

A Roche Services & Solutions Children's Walk nemzetközi hónapja keretében 4 helyszínen végzett önkéntes tevékenységeket

szerda, 2022, június 22 - csütörtök, 2022, június 30

A Roche Services & Solutions, Roche Services (Europe) Ltd. minden év júniusában tartja Children'walk nevű programját, melynek keretében munkatársait különböző karítativ tevékenységekre ösztönzi munkavállalóit. Ennek keretében 4 különböző helyszín közül választhatnak maguknak azok a munkavállalók, akik önkéntes tevékenységgel szerettek volna segíteni és kivenni részüket a Children's Walk hónapból.

A 4 helyszín az alábbi volt:

  • június 22-én a 16. kerületi Arany János Általános iskola

  • június 24-én a 15. kerületi Pestújhelyi Általános Iskola

  • június 28-án 11. kerületi Gazdagréti Általános Iskola

  • június 30-án a Pásztó Egymi és gyermekotthon

Aegon : 1 nap-3 program-3 helyszín

csütörtök, 2022, június 16

Az Aegon Magyarország munkatársai is visszatértek a fiikai munkán alapuló vállalati önkétes programokhoz a 2 Coviddal sújtott év után. Rögtön egyszerre 3 helyszínre is mentek a munkatársaik.

Csepelen az Eötvös iskolát

Pesterzsébeten a Hajós Alfréd iskolát

Újbudán pedig a teleki Blanka iskolát szépítették, újították meg.

Az MSD önkéntesei hajléktalanoknak segítettek

szerda, 2022, június 15

   A XI. kerületi Menedékház Alapítvány hajléktalanoknak nyújt ellátást, illetve családoknak biztosít átmeneti otthont. Ide érkezett az MSD Pharma 50 önkéntese, hogy segítsen a terület és az épület megszépítésében.

   Az önkéntesek több csapatban dolgoztak, rengeteg munkát elvégeztek a mai napon. A főépület melletti kis kertbe készített 12 magaságyásban az itt menedéket találók termesztenek majd fűszernövényeket és zöldségeket. A rengeteg faanyag lefestése, összeszerelése és geotextillel, mulccsal, földdel megtöltése hatalmas munka volt. Megújult a kukatárolót körülvevő kerítés is. A régi töredezett elemek helyére új kerítés került, a lazúrozás, összeszerelés egész napos munkát adott a csapatnak. Az ott lakók nagy örömére a főépület közösségi udvarára három új színes kanadai padot készítettek a cég dolgozói.

A Silicon Labs idei 3. önkéntes programja

kedd, 2022, június 14

   Hatalmas munkába fogott a Silicon Labs kb. 40 önkéntese a XIX. kerületi Mese-Vár Óvodában. Az integráló intézmény udvarára ráfért már a felújítás, a gyerekek és a pedagógusok nagy örömére a nagy létszámú csapat rengeteg feladatot elvégzett.  

   Többek között a billegő, balesetveszélyes homokozókeretek régi deszkái felújítva, új gerendákkal megerősítve kerültek vissza a helyükre. Az udvaron lévő régi asztalok és padok vidám, új színt kaptak. Az ovisokat emelt ágyásokban termesztett fűszernövényekkel és zöldségekkel nevelik a kert hasznosságára és a növények ismeretére. Ezeket a régi, korhadt ágyásokat is megjavították a Silabs önkéntesei, hogy az ősszel visszatérő ovisok folytatni tudják a „munkát”.